Τι χρειάζεστε για ένα τέλειο ταξίδι

 

Πολλοί συνάθρωποί μας θέλουν να ταξιδέψουν αλλά δε γνωρίζουν πως να προγραμματίσουν το ταξίδι τους καθώς και τι χρειάζεται να κλείσουν εκ των προτέρων.

Μέσα από τον σύντομο οδηγό μας, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές που θα σας χρειαστούν κατά την διάρκεια του προγραμματισμού, του ταξιδιού σας!

 

Επιλογή προορισμού

Ο προορισμός είναι το βασικό που πρέπει να ξεκαθαρίσετε, πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε άλλο! Αν ο προορισμός έχει πρόσβαση εύκολη με οδικό μέσο, τότε μπορείτε να επιλέξετε το αυτοκίνητό σας για να φθάσετε ή αν είστε πολλά άτομα μπορείτε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να μεταβείτε όλοι μαζί, π.χ. με ένα βανάκι!

Πλέον η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολη υπόθεση και αρκετές εταιρείες προσφέρουν επίσης ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα χωρίς καν εγγύηση ή πιστωτική κάρτα!

Από την άλλη, αν ο προορισμός σας είναι μακρινός ή μη προσβάσιμος, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε αεροπλάνα και αεροπορικά εισιτήρια.

Η επιλογή προορισμού είναι η αφετηρία για κάθε ταξίδι καθώς θα οριοθετήσει το budget και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα.

 

Κλείσιμο αεροπορικά εισιτήρια

Αν τελικά μεταβείτε με αεροπλάνο στον προορισμό σας, τότε πρέπει να βρείτε τα αεροπορικά εισιτήρια που απαιτούνται για το δρομολόγιό σας.

Αν το δρομολόγιο το εκτελούν περισσότερες από μια αεροπορικές εταιρείες, τότε σίγουρα θα βρείτε ανταγωνιστικές τιμές και αρκετές επιλογές πάνω στις ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Τα αεροπορικά εισιτήρια καλό είναι να τα κλείσετε online, μέσα από κάποια εξειδικευμένη ιστοσελίδα όπως το https://www.travelo.gr/ καθώς έτσι θα έχετε την καλύτερη δυνατή τιμή και δυνατότητα να συγκρίνεται όλες τις τιμές online!

 

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν η μετάβασή σας στον προορισμό μπορεί να γίνει με οδικό μέσο, τότε μπορείτε να μεταβείτε είτε με το δικό σας αυτοκίνητο, είτε αν είστε μια μεγάλη παρέα να ενοικιάσετε ένα μικρό λεωφορειάκι για να είστε όλοι μαζί παρέα.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα καθώς π.χ. μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε ένα χιονοδρομικό κέντρο αλλά να μην διαθέτετε κάποιο τετρακίνητο jeep.

Έτσι η ενοικίαση ενός jeep είναι μονόδρομος!

Πλέον, με τις εταιρείες να προσφέρουν ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα, δε χρειάζεται να το σκεφθείτε ιδιαίτερα!

Αρκεί να το πάρετε απόφαση και να προχωρήσετε την κράτησή σας με μια αξιόπιστη εταιρεία.

 

Εύρεση ξενοδοχείου

Μόλις κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια, το αμέσως επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε ξενοδοχείο ή δωμάτιο για την διαμονή σας.

Συνήθως τα δωμάτια στα κέντρα των πόλεων είναι πιο ακριβά απ’ότι αν αναζητήσετε δωμάτιο λίγο πιο μακριά.

Αυτό που σας ενδιαφέρει σε μια ξένη χώρα είναι να έχετε κοντά τις συγκοινωνίες, όπως το μετρό.

Έτσι θα μπορείτε να μετακινήστε παντού με ευκολία και άνεση.

Είναι προτιμότερο να κλείσετε ένα ξενοδοχείο μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, αλλά με γρήγορη πρόσβαση με το μετρό, παρά να κλείσετε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και να πληρώσετε περίπου τα διπλάσια χρήματα – καλύτερα να τα φάτε στο ταξίδι σας!

Μόλις βρείτε μια τιμή που σας φαίνεται ενδιαφέρουσα για το ξενοδοχείο, κλείστε αμέσως το δωμάτιο καθώς η τιμή μπορεί να ανέβει στα ξαφνικά!

Αναζήτηση για ξενοδοχείο μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδα Trivago.gr που συγκρίνει τιμές από όλες τις ιστοσελίδες και σας προσφέρει αποκλειστικά το χαμηλότερο συνδυασμό!

 

Άλλα πράγματα που θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας

Κάτι άλλο σημαντικό που ίσως να χρειαστείτε για το ταξίδι σας, είναι η αγορά ασφάλειας από εκεί που θα κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια.

Έτσι σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης της πτήσης, θα αποζημιωθείτε ανάλογα την ζημία που θα υποστείτε.

Τέλος, για να μην έχετε άγχος την ώρα που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο, μπορείτε να κλείσετε από τώρα τον τρόπο μετάβασης από το αεροδρόμιο έως το ξενοδοχείο σας.

Συνήθως σε κάθε αεροδρόμιο υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν έναντι αμοιβής τον κόσμο από το αεροδρόμιο σε κάποια κεντρική πλατεία ή στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων – τρένων.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές έτσι ώστε να έχετε μια τέλεια οργάνωση στο ταξίδι σας και να το ευχαριστηθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *