Πως να ασφαλίσετε οικονομικά το παλιό σας αυτοκίνητο

Ένα κυκλοφορείτε ακόμα με το παλιό σας αυτοκίνητο, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να πληρώνετε για την ασφάλισή του, το ίδιο ποσό με τότε που το είχατε αγοράσει!

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα έχουν διαφορετικές τιμές και κόστος στην ασφάλιση, απ’ότι τα νέοτερα και θα πρέπει να πληρώνετε αρκετά λιγότερα χρήματα – τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις!

Αν το αυτοκίνητο σας ανήκει για αρκετά χρόνια, τότε πολύ πιθανόν να έχετε την ίδια ασφαλιστική εταιρεία από την πρώτη στιγμή που το αγοράσατε!

Τα αυτοκίνητα όμως γερνούν και χάνουν την αξία τους πολύ γρήγορα – ειδικά αν χρησιμοποιούνται τακτικά και «γράφουν» χιλιόμετρα.

 

Αφήστε τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεστε!

Σκεφθείτε τι καλύψεις έχετε στο συμβόλαιό σας τόσα χρόνια και πόσες πραγματικά χρησιμοποιήσατε!

Σίγουρα κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων θα είχατε μικτή ασφάλεια – ειδικά αν πήρατε δάνειο για την αγορά του αυτοκινήτου.

Αυτό ανέβασε το κόστος ασφάλειας παραπάνω από 35-40%! Γιατί όμως να κρατάτε ακόμα τη μικτή ασφάλεια, αν το κόστος του αυτοκινήτου σας έχει πέσει στο 20% της αρχικής του τιμής;

 

Συγκρίνετε την αξία του αυτοκινήτου, με το κόστος ασφάλισης

Όταν σκέφτεστε πόσα πρέπει να πληρώσετε για να ασφαλίσετε το παλιό σας αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να μάθετε πόσο αξίζει τώρα το αυτοκίνητό σας.

Η ασφαλιστική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μια τυποποιημένη μέθοδο για να εκτιμήσει το αυτοκίνητό σας – συνήθως μπαίνουν σε ιστοσελίδες αγγελιών και βλέπουν το μέσο όρο από τα αυτοκίνητα με τα δικά σας χαρακτηριστικά όπως τύπο μοντέλο, χρονολογία, χιλιόμετρα, κτλ.

Αν το ποσό που πληρώνετε ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο ποσό, τότε κακώς το πληρώνετε. Αν χρειαστεί να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική, δε θα σας αποζημιώσει στο ασφαλισμένο ποσό αλλά στην τωρινή αξία αυτοκινήτου, με βάση το μέσο όρο των αγγελιών online!

Έτσι υπολογίζετε το κόστος αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες, γι’αυτό θα πρέπει πάντα να προσαρμόζετε την αξία του αυτοκινήτου, στην τωρινή του αξία.

Κάθε χρόνο τα αυτοκίνητα χάνουν αξία – περίπου 5-8%!

 

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο και πόσο σημαντικό είναι για εσάς;

Αν το παλιό αυτοκίνητο που ασφαλίζετε είναι αντίκα που το μετακινείτε μερικές ημέρες το χρόνο ή κάποια Σαββατοκύριακα, δε χρειάζεται να το ασφαλίζετε για όλο το χρόνο! Πλέον μπορείτε να έχετε μικρής χρονικής διάρκειας ασφάλεια αυτοκινήτου όπως τρίμηνη ή ακόμα και με χιλιόμετρα!

Στην ιστοσελίδα του Asfaleies24 θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μικρές ασφάλειες και πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

 

Ερευνήστε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες

Η έρευνα αγοράς θα πρέπει να είναι ενδελεχής και ψάξετε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ειδικά αν το αυτοκίνητο είναι δεύτερο-τρίτο στην οικογένεια, δεν σας ενδιαφέρει τόσο η άμεση αποζημίωση σε περίπτωση ζημίας, όσο να γλιτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Υπάρχουν αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν οικονομικά συμβόλαια ασφάλισης, αρκεί να βρείτε τις ιδανικές για τις δικές σας ανάγκες καλύψεις.

Η Interamerican για παράδειγμα έχει δημιουργήσει την Anytime που προσφέρει φθηνές ασφάλειες online, όμως η υποστήριξη είναι πάλι μέσα από την Interamerican – δηλαδή πληρώνεις λιγότερα αλλά εισπράττεις πάλι τα ίδια!

Η έξυπνη αναζήτηση θα σας οδηγήσει σε σωστές επιλογές σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *