Τι λένε τα γυαλιά ηλίου για την προσωπικότητα σου;

Τα γυαλιά ηλίου πραγματικά μπορούν να οικοδομήσουν τον χαρακτήρα ενός ατόμου, ή τουλάχιστον μπορούν να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στον χαρακτήρα που θέλετε να παρουσιάσετε μπροστά σε άλλους. Εφόσον βρίσκονται πάνω στο πρόσωπο κυριολεκτικά μπορούν να αλλάξουν το σχήμα του. Πριν λοιπόν αγοράσετε το επόμενο ζευγάρι γυαλιών, σκεφτείτε τι μπορεί να δηλώνουν για την  προσωπικότητα σας στον υπόλοιπο κόσμο.

Βασιζόμενοι σε αυτό, σας παρουσιάζουμε μερικά από το πιο δημοφιλή σχήματα γυαλιών ηλίου καθώς και το τι μπορεί να προδίδουν για το ύφος σας.

Γυαλιά ηλίου με πλαστικό πλαίσιο – Αθλητικός τύπος

Τα γυαλιά ηλίου με πλαστικό περίβλημα είναι ιδανικά για πεζοπορία, ποδήλατο και γενικά υπαίθρια αθλήματα. Ουσιαστικά πρέπει να τα θεωρήσετε ως μέρος του εκάστοτε εξοπλισμού σας. Προφανώς δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για να συνδυαστούν με ένα κοστούμι και γραβάτα ή για να τα φορέσετε σε κάποιο ραντεβού. Φορώντας το είδος αυτό σίγουρα παρουσιάζετε την αθλητική πλευρά σας.

Γυαλιά Aviators – ο «Αμερικάνος»

Ίσως το πιο κλασικό σχέδιο που συνοδεύει την εικόνα του «Αμερικάνικου» στυλ, όπου αποτελείται από τζιν και ένα απλό μπλουζάκι (αν και μπορούν να συνδυαστούν εξίσου υπέροχα με ένα κοστούμι). Ονομάζονται “αεροπόροι” επειδή αρχικά κατασκευάστηκαν για να προστατεύσουν τα μάτια των πιλότων του αμερικανικού στρατού. Το συγκεκριμένο μοντέλο όταν κατασκευάστηκε στην Αμερική είχε βραχίονα που περιτυλίγονταν γύρω αυτιά για να τα κρατήσει κλειδωμένα στη θέση τους στην περίπτωση που τα  μαχητικά έπρεπε να πετάξουν ανάποδα. Φορώντας το σίγουρα δημιουργείτε ένα δυναμικό αλλά και άνετο στυλ ανάλογα με την ενδυμασία που έχετε επιλέξει. Aviators μπορείτε να βρείτε στα ξύλινα γυαλιά ηλίου Peacoxk σε διάφορα σχέδια και χρώματα, που σίγουρα κάποια θα ταιριάξει με το δικό σας μοναδικό στυλ.

Τετράγωνα γυαλιά – ο «Διάσημος»

Τα χοντρά τετράγωνα πλαίσια συσχετίζονται συχνά με rap stars, ή νέους που προσπαθούν να ζήσουν ένα παρόμοιο lifestyle. Συνήθως εμφανίζονται σε συνδυασμό με high-end streetwear ντύσιμο, πολύ μαύρο και πιθανόν πολλές δερμάτινες υφές. Είναι έντονα, στο πρόσωπό σας, και δίνουν ένα εκκεντρικό ύφος στην  εμφάνιση, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά «cool», αν υπάρχει η απαραίτητη λεπτότητα στο υπόλοιπο ντύσιμο. Φορώντας τα αναμφίβολα θα τραβήξετε τα βλέμματα και θα αισθανθείτε έστω για όσο τα φοράτε διάσημος.

Μικρά και στρογγυλά γυαλιά – ο «Διανοούμενος»

Ένα μικρό στρογγυλό πλαίσιο σε μαύρο χρώμα προσδίδει κομψότητα και ένα πιο σοφιστικέ στυλ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δίνει μια πιο «γαλλική» αίσθηση στην εμφάνιση σας. Αν και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να θεωρηθεί ως σνομπ, είναι μια έξυπνη εμφάνιση και ενδιαφέρουσα λόγω της απλότητας και του εκλεπτυσμού που αντανακλά. Φορώντας σίγουρα δίνεται στους άλλους η εντύπωση πως είστε «διαβασμένος».

Γυαλιά  Browlines – Old School

Τα γυαλιά τύπου Browline ανήκουν στην κατηγορία «old school» και αποτελούν μια ρετρό επιλογή. Ήταν το απόλυτο πρότυπο για το στυλ τη δεκαετία του 1950 και του 1960. Η δημοτικότητα τους αυξήθηκε τόσο πολύ που έφτασε στο σημείο που τα γυαλιά (και τα γυαλιά ηλίου) αυτού του τύπου αποτελούσαν το 50% των συνολικών πωλήσεων γυαλιών στην Αμερική τη δεκαετία του 1950. Ως αποτέλεσμα, πολλά από τα διάσημα πρόσωπα της εποχής φορούσαν browlines με χαρακτηριστικότερο τον James Dean. Φορώντας τα δημιουργείτε ένα έξυπνο, ελαφρώς σοβαρό στυλ που έχει μια διαχρονικότητα.

Στρογγυλά γυαλιά με χρωματιστούς φακούς – ο Χίπης

Εάν τα πλαίσια των γυαλιών σας είναι στρογγυλά και όχι μεταλλικά, είναι μαύρα ή σκούρα καφέ, τότε πιθανότατα έχετε μέσα σας υπάρχει και η πλευρά χίπη. Μια εκφραστική πλευρά. Μια δημιουργική πλευρά. Σας χαρακτηρίζει η ελεύθερη σκέψη.

Υπερμεγέθη γυαλιά Cat-Eye – ο Πλούσιος

Ένας υπερμεγέθης σκελετός σε σχήμα cat-eye αποτελεί μια τολμηρή επιλογή. Είναι τολμηρό, ελαφρώς θηλυκό και πολύ fashionista. Είναι ένα στυλ που δείχνει ακριβό και εκλεπτυσμένο. Συνήθως συνδυάζεται με ανάλογα κομμάτια στο ντύσιμο ώστε να δείξει επιδεικτικά πλούτο. Φορώντας σίγουρα παρουσιάζετε μια έντονη προσωπικότητα που ακολουθεί τη μόδα και έχει την άνεση να την ακολουθήσει.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *